10 mars: Konferens om idéburet offentligt partnerskap

Den 10 mars 2016 arrangeras konferens om IOP – Idéburet Offentligt Partnerskap. Arrangörer är Överenskommelsen inom det sociala området, tillsammans med regionala överenskommelsen i Västra Götalandsregionen, regionala överenskommelsen i Region Skåne samt SKL – Sverige Kommuner och Landsting.

Intresset för IOP har den senast tiden ökat och blivit aktuellt inom flera verksamheter kopplat till det sociala området. Fler organisationer inom den offentliga sektorn och inom det idéburna testar i allt större utsträckning att använda sig av IOP istället för mer traditionella upphandlingsprocesser.

Att IOP växer kan ses som en del av en större samhällsomvandling och aktualiserar flera intressanta frågor. Till exempel.

  • Varför ökat intresse av IOP just nu?
  • Vad innebär detta för medborgarna?
  • Hur påverkas de människor som tar del av/är en del av dessa verksamheterna?
  • Hur fungerar IOP rent juridiskt?

Frågeställningar liknande dessa och mycket annat kommer att behandlas under konferensens workshops och seminarier. Förhoppningen är kunskaps och erfarenhetsutbyte mellan deltagarna och ett bra tillfälle till nätverkande. Kanske skapas grunden för nya IOP under denna heldagskonferens?

Boka in 10 mars 2016 redan nu!

Praktisk information:
Plats: Folkets hus i Göteborg
Dag: 10 mars 2016
Tid: 10.00-16.00

Anmälan: En formell inbjudan och anmälan kommer under hösten!

Varmt välkomna önskar

Överenskommelsen inom det sociala området, regionala överenskommelsen i Västra Götalandsregionen, regionala överenskommelsen i Region Skåne och SKL – Sverige Kommuner och Landsting.

Det här inlägget postades i Hem, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.