Nya regionala och lokala processer

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har under året gjort en undersökning i regioner, landsting och kommuner kring dialoger med idéburna organisationer och förekomsten av överenskommelser. SKL har funnit en starkt ökande trend. När de är klara med sina analyser kommer de att publicera dem.

I väntan på det kan vi konstatera att det rör på sig på flera håll. Förutom Skåne och Örebro läns landsting som har påskrivna överenskommelser och Gotland, Västra Götaland, och Västernorrland där processer pågår, ansluter nu Värmlands län.

Lokalt känner vi till nio påskrivna överenskommelser (siffran kan komma att öka när SKL publicerar sin studie): Uppsala, Botkyrka, Tomelilla, Örebro, Stockholm, Göteborg, Linköping, Norrköping, Trelleborg. Nu ansluter sig Västerås, Höör, Haninge. Och fler är säkert på gång.

Det här inlägget postades i Kommunalt. Bokmärk permalänken.