Extra årligt möte – mandat för förändring

Nu på måndag, 20/5, kl. 13-16 på Bullkyrkan Stortorget 3, Stockholm, håller idéburna organisationer med social inriktning ett extra årligt möte. Med anledning av det pågående året då överenskommelsen på det sociala området ska följas upp, efterfrågar nu samordningsgruppen ett tydligare förändringsmandat från de organisationer som skrivit under.

Samordningsgruppen har skickat ut en enkät till 113 organisationer (främst riksorganisationer) som varit med i processen kring att ta fram överenskommelsen. Den bild som framträder i svaren är att vissa förbättringar av förutsättningarna för att driva idéburna organisationer med social inriktning, men att det fortfarande återstår för många problem. Det måste till mer verkstad, mer konkreta förbättringar.Fortfarande efter fem år är det exempelvis många myndigheter som inte känner till överenskommelsen och följdaktligen inte kan arbeta efter den.

Det måste skapas en bättre koppling till konkreta sakfrågor som möjliggör för organisationerna att göra mer, som ger dem tillträde till finansiering, möjlighet att påverka den politiska utvecklingen. För att ta tydliga steg i den riktningen har Samordningsgruppen föreslagit ett antal saker man vill arbeta för, inom ramen för överenskommelsen. Mötet den 20/5 handlar om att skapa ett tydligt förändringsmandat för Samordningsgruppen.

Här kan du anmäla dig till mötet.

Det här inlägget postades i Hem, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.