Nya Samordningsgruppen på plats

Nu har Samordningsgruppen för 2013-14 samlats för första gången.

SOG2013

Samordningsgruppen: Från vänster; Daniel Söderberg (Stockholms stadsmission), Lotta Johansson (Hela Sverige Ska Leva), Ludvig Sandberg (Forum), Kerstin Eriksson (Famna), Claes Becklin (Folkbildningsförbundet), Lars Berge-Kleber (Handikappförbunden).

Vi har ett viktigt år framför oss. 2013 ska överenskommelsen följas upp och fokus kommer att ligga på de två målen;

1. ett ökat oberoende för idéburna organisationer

2. en större mångfald av utförare

Frågan är; har det blivit så? Kan vi peka på tydliga exempel på det eller inte? De tre parterna (regeringen, Sveriges Kommuner och Landsting och de idéburna organisationerna) ska undersöka vad deras respektive hemmaplaner tycker. Regeringen kommer att fråga sina myndigheter, SKL frågar regioner, landsting och kommuner och Samordningsgruppen frågar idéburna organisationer.

När vi har resultatet av undersökningarna, mot slutet av 2013, ska slutsatser dras. Vad ska ändras i sättet man arbetar?

Det här inlägget postades i Hem. Bokmärk permalänken.